Feminence Medical Center

Curs “Prima lună cu bebe acasă”

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

Bebelușul nu vine cu ”manual de instrucțiuni”. Informează-te corect și din timp despre tot ceea ce înseamnă prima lună acasă cu bebele.

Familia, prietenii sau internetul au versiuni complet diferite despre ce înseamnă viața cu un bebeluș și te copleșesc cu sfaturi și cu păreri.

auzi opinii contradictorii din toate părțile este derutant, frustrant și obositor.

Specia noastră a născut și a crescut copii de milioane de ani, dar nici acum nu reușim să ne punem cu toții de acord cu cele mai bune și mai sigure metode prin care să facem asta.

Pentru a obține permisul de conducere auto urmăm o școală și dăm un examen. Pentru a deveni specialiști într-un domeniu, învățăm ani de zile și dăm examene.

Și totuși, când este vorba despre una dintre cele mai importante etape din viața noastră, aceea de a ne îngriji copiii, credem că nu avem nimic de învățat. Ne facem liste lungi de cumpărături și ne gândim că ne vom descurca pe parcurs.

Cursul acesta are scopul de a-ți da încredere în tine în noua etapă din viața ta: aceea de proaspăt părinte.

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

CE VEI ÎNVĂȚA LA CURS

Despre nevoile reale ale bebelușului
 • Cum fiziologia nașterii impactează termenul de naștere
 • Cum experimentează bebelușul nașterea
 • Care sunt nevoile reale ale nou-născutului și cum le putem înțelege
 • Cum comunică belelușul cu lumea din jur
Recomandări de îngrijire a nou-născutului în concordanță cu studiile actuale din domeniu
 • Gestionarea colicilor
 • Somnul bebelușului
 • Îngrijirea bontului ombilical, a pielii, a organelor genitale, a ochilor, gurii etc
 • Băița bebelușului
Experiență directă de îngrijire a nou-născutului
 • Folosim manechine de dimensiunea și greutatea unui nou-născut pentru a simți direct ce înseamnă să ții un bebeluș în brațe
 • Experimentăm schimbarea scutecului, băița, purtarea bebelușului, poziționarea corectă în scoica auto
 • Părinții înțeleg direct cum se creează relația de atașament între nou-născut și părinții săi și importanța ei pe termen lung
 • Prin vizionarea de scurte filme în timpul cursului, părinții învață concret cum să acorde îngrijiri nou-născutului
CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

BENEFICII MAJORE

Încredere la început de drum – părinții care au participat la acest curs spun că le-a dat încrederea și siguranța de sine că se vor descurca

Înțelegerea concretă a nevoilor nou-născutului – dincolo de teorie, participanții au ocazia de a se conecta cu bebelușul

Experiența directă de a purta un bebeluș și de a schimba un scutec

Abilitatea de a lua decizii pentru propria familie – fiecare părinte este diferit și are valori diferite. Acest curs oferă încrederea de a lua decizii potrivite cu valorile personale.

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

Informații despre curs

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

ÎNSCRIE-TE ACUM, LOCURILE SUNT LIMITATE!

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

TRAINER CURS

Cursul este parte din programul educațional al Feminence Medical Center, realizat împreună cu specialista noastră Alina BÂRCĂ - asistentă medicală, doulă, educator prenatal Lamaze, Spinning Babies și Microbirth, instructor de masajul bebelușului.

Alina BÂRCĂ

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”
Asistentă medicală, doulă, educator prenatal Lamaze, Spinning Babies și Microbirth, instructor de masajul bebelușului

Am devenit mamă prima oară în 2013. Și în decurs de patru ani am născut de trei ori.

Ani la rând am fost singură cu copiii acasă în fiecare zi, de dimineața până seara, fără niciun ajutor. Întâi cu un copil, apoi cu doi, apoi cu trei.

A fost o curbă de învățare și de adaptare abruptă care m-a ajutat să mă conectez cu transformările prin care trece un părinte la început de drum și să învăț ce înseamnă să crești mai mulți copii de vârste apropiate.

Nu a fost loc de dubii, temeri sau nesiguranțe. A trebuit să mă bazez pe instinctele mele de mamă din prima zi. Nu am avut timp să citesc cărți de parenting, ci am devenit părinte prin experiența directă.

Deși a fost foarte grea în primii ani, această experiență m-a învățat mai mult decât toate cursurile și specializările pe care le-am parcurs de-a lungul anilor.

Sunt educator puericultor, educator Lamaze, Spinning Babies, Microbirth, instructor de masajul bebelușului și instructor de siguranță auto la bebeluși. Dar în acest curs aduc mai ales experiența directă de mamă și nu doar pe cea de specialist.

Vă aștept cu drag!

CURS “PRIMA LUNĂ CU BEBE ACASĂ”

Ce spun mamicile care au participat

Alina ne-a ajutat pe amândoi să scăpăm de frica de naștere. Soțul meu nu a vrut să vină la curs, dar apoi s-a felicitat că a venit.
Alina este atât de caldă și liniștitoare încât emană o energie calmă molipsitoare.
În prima sarcină nu m-am pregătit și mi-a fost greu la naștere. În a doua sarcină am fost la cursul Alinei și m-a ajutat foarte mult.