Feminence Medical Center

Yoga

YOGA

Pentru cine

Te poți înscrie la orice vârstă, indiferent de condiția fizică, astfel:

YOGA FLOW

 • post sarcină (cu consultarea prealabilă a medicului tău ginecolog)
 • fără legătură cu sarcina, ca hobby

YOGA VITALITY

 • premonopauză și menopauză (cu consultarea prealabilă a medicului tău ginecolog)

YOGA BEBE & MAMI 

 • mama împreună cu bebele

DETALII

*recomandăm să ajungeți la locație cu 10 min înainte de ora de începere a sesiunii

Ofertă preț promoțional:

Beneficiați acum de un abonament la preț promoțional, 5 sesiuni la preț de 4 sesiuni, cu o reducere de 70 de lei.

ABONAMENT 4+1 GRATIS

350 lei   280 lei

* se achită înainte de sesiune la recepție, cash sau cu cardul

1 Sesiune

70 lei

PARTICIPAREA la fiecare sesiune se face NUMAI PE BAZĂ DE PROGRAMARE PREALABILĂ:

descriere și beneficii

Yoga Flow

Yoga Flow este pentru oricine este dornic de autocunoaștere, de yoga și de mișcare. Nu este necesar un anumit nivel de pregătire fizică sau rezistență pentru a participa la sesiunea de Yoga Flow.
YOGA FLOW

CINE POATE PARTICIPA

Te poți înscrie la orice vârstă, indiferent de condiția fizică:

 • post sarcină (cu consultarea prealabilă a medicului tău ginecolog)
 • fără legătură cu sarcina, ca hobby

Yoga postnatală este o modalitate prin care îți poți recăpăta energia și buna dispoziție.

Dacă ești după sarcină, în funcție de tipul de sarcină și de recomandarea medicului, se poate începe practicarea yoga postnatală la 5-6 săptămâni de la naștere.

Clasele de yoga postnatală cuprind posturi yoga ușor de realizat, sincronizate cu respirația, care ajută la eliberarea stresului, la creșterea încrederii și a stimei de sine, la creșterea stabilității și a tonusului muscular, în orice perioadă a vieții.

BENEFICII

Creșterea flexibilității și a energiei (rezistența musculară)

Creșterea puterii musculare

Fluiditatea mișcării

Îmbunătățirea și alinierea posturii corporale, stabilitatea

Reducerea stresului și anxietații

Creșterea nivelului de energie

Îmbunătățirea somnului

 YOGA VITALITY

Menopauza este o etapă inevitabilă și naturală din viața femeii și marchează sfârșitul vieții reproductive, conducând la provocări și stări inconfortabile cauzate de modificările fiziologice. Din fericire, Yoga pentru menopauză– YOGA VITALITY, ușurează mult tranziția la perimenopauză și ameliorează simPtomele asociate cu menopauza.

Dintre cele mai cunoscute simptome, sunt: bufeurile, schimbările de dispoziție, oboseala, creșterea în greutate și scăderea desității osoase.

BENEFICII

Yoga Vitality este pentru cei dornici de autocunoaștere, yoga și mișcare. Nu este necesar un anumit nivel de pregătire fizică sau rezistență pentru a participa la sesiunea de Yoga Vitality.

Modificarile hormonale semnificative din menopauză amplifică stresul și anxietatea. Practicarea Yoga Vitality reduce stresul, anxietatea și schimbările de dispoziție, generând o stare de relaxare prin intermediul respirației, a posturilor și a meditației. Practicarea Yoga reduce nivelul de cortizol, principalul hormon al stresului și crește nivelul neurotransmițătorilor GABA, responsabili pentru  echilibrarea dispoziției.

Insomnia și somnul întrerupt sunt adesea manifestări raportate de femeile care sunt în această etapă delicată a vieții. Yoga pentru menopauză poate îmbunătăți semnificativ calitatea somnului prin reducerea stresului și inducerea stării de relaxare. Multe studii au demonstrat că practica de Yoga în mod regulat poate îmbunătăți calitatea și durata somnului, dar poate reduce și timpul până la adormire.

În menopauză energia scade și oboseala este mai accentuată. Yoga pentru menopauză crește nivelul de energie și rezistență prin relaxare și reducerea stresului. Pozițiile în care se extinde coloana facilitează deschiderea pieptului și o postură corectă, ceea ce conduce la mărirea capacității pulmonare.

Scăderea densității osoase asociată menopauzei poate crește riscul fracturării și dezvoltării osteoporozei.Yoga întărește forța musculară, flexibilitatea și echilibrul, promovând astfel sănătatea oaselor.

Posturile în care se folosește greutatea corporală (”Copacului”, ”Triunghiului”) ajută la creșterea densității osoase și la reducerea riscului de fracturare.

Cele mai comune simtome din menopauză sunt bufeurile. Yoga reduce frecvența și intensitatea acestora prin relaxare. Posturile care implică întinderile înainte (”Berzei”) sau rotiri ușoare pot regla temperatura corpului, reducând astfel intensitatea bufeurilor.

Modificările hormonale îngreunează menținerea unei greutăți optime. Yoga ajută la creșterea masei musculare, stimulând și accelerând metabolismul, conducând la ceea ce se numește ”arderea caloriilor”. Yoga reduce stresul și mâncatul excesiv pe fond emoțional, prevenind astfel creșterea în greutate.

YOGA BEBE & MAMI
TRAINER – AGNETA NOVAC, Instructor certificat de Pilates Matwork

Mișcarea însoțită de atingere este unul dintre cei mai puternici stimuli pozitivi pe care îi poate experimenta bebelușul tău. În yoga, această stimulare are loc cu participarea reciprocă a mamei și a bebelușului, dar în ritmul copilului. Yoga Bebe este o oportunitate perfectă de a-ți aprofunda relația cu copilul tău.

PENTRU CINE

Sesiune de yoga realizată de mamă împreună cu bebele.

Accentul este pus pe participarea împreună a mamei și a bebelușului, dar în ritmul copilului. Tehnicile specifice de yoga vor fi realizate împreună, de mama și de copil.

Recomandat mămicilor cu bebeluși de 6-8-12 săptămâni, care după controlul ginecologic au acceptul pentru a relua activitatea fizică. Se poate face până când bebelușul devine mobil și activ, nu mai stă pe loc Acesta este momentul în care trecem la următoarea etapă și formăm o grupă cu Yoga Bebe Mare.

BENEFICII PENTRU BEBELUȘI

 • ajută la dezvoltarea armonioasă: corp, sistem nervos, mișcare
 • îi dezvoltă simțurile, mușchii, memoria, dezvoltarea vorbirii
 • masajul îl calmează și relaxează
 • îl ajută să aibe un somn mai relaxant și mai profund
 • corpul, în special sistemul digestiv și nervos, primește stimuli favorabili
 • învață să coopereze cu ceilalți bebeluși, se adaptează la colectivitate de la o vârstă fragedă.

BENEFICII PENTRU MAME

 • ajută la recuperarea și refacerea după naștere
 • îți pui în mișcare corpul, dezvolți muschii, fortifici articulațiile
 • ești atentă la respirația ta, la corpul tău. Ești ghidată să identifici tensiunile acumulate în corp ca urmare a responsabilităților venite odată cu viața de mămică
 • intri în contact cu mămici aflate în aceeași perioadă a vieții ca și tine, ceea ce reprezintă o binecuvântare.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTII

În timpul ședinței, te invit să monitorizezi în mod constant starea ta și a copilașului tău pentru a vedea ce vi se potrivește, ce vă este pe plac, ce nu, având permanent în gând ideea că nimic nu este obligatoriu. Ești liberă să te odihnești, să alăptezi, să vă îndepărtați dacă este nevoie de o scurtă pauză, să schimbi scutecul copilului tău, să îl adormi oricând simți că este necesar. Scopul principal al clasei este de a întări și aprofunda relaționarea cu bebelușul tău, și, în același timp, să urmărești dezvoltarea bebelușului într-o comunitate sigură, bazată pe susținere reciprocă, alături de mămici faine ca tine.

CE SĂ AI LA TINE

 • propria ta pătură mică, pe care o poți întinde peste salteaua sau pătura furnizată de noi, astfel încât să simți mirosul căminului reconfortant
 • îmbrăcăminte confortabilă, încălțămintea de schimb nu este necesară
 • toate accesoriile care asigură bebelușului tău confort și liniște sufletească.

Cristina SCHIAU

TRAINER YOGA FLOW & VITALITY
Instructor instructor fitness, acreditat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Agneta NOVAC

TRAINER YOGA BEBE & MAMI
Instructor certificat de Pilates Matwork

Crescând într-o familie de sportivi, am fost inspirată să mă perfecționez în direcția asta. Am căutat mereu metode prin care să susțin corpul pentru sporturile mele preferate, metode prin care să previn cât mai mult accidentarea și să-mi îmbunătățesc performanțele. Așa am ajuns la variantele cele mai eficiente pentru creșterea mobilității, flexibilității, a forței, echilibrului și preciziei, atât fizic, cât și mental.

Am descoperit yoga, iar bucuria de a îmbina mai multe exerciții într-un flow, m-a făcut un fan infocat al acestui ”dans” lent bogat în beneficii.

Yoga este completarea perfectă pentru orice tip de antrenament, dar poate fi un antrenament în sine extrem de eficient care poate fi adaptat pentru oricine își dorește să facă mișcare.

Sunt mămica unei fetițe minunate de 7 ani, pe nume Ilaria. Din momentul în care a apărut ea în peisaj, la fel ca multe alte gravide, am devenit conștientă privind alimentația mea, privind bunăstarea mea fizică și psihică, care se transmit în mod direct către minunea ce se dezvoltă în interior.

Am născut și a dat peste mine tăvălugul de trăiri și emoții caracteristice, despre care nu e momentul să povestim acum. Ceea ce contează este că în acea perioadă mintea mea lucra în fundal: ce fain ar fi dacă ar exista un curs pentru gravide, cu exerciții adaptate, cu mediu plăcut, cu atmosferă relaxantă, unde gravidele să cunoască alte persoane în aceeași situație și unde să te primească cineva cu drag, cu un zâmbet și cu înțelegere? Cineva care să îți facă cunoștință cu celelalte participante și să îți creeze amintiri făcând poze săptămânal.

Curs de Yoga

ÎNSCRIE-TE ACUM, LOCURILE SUNT LIMITATE!

ÎNSCRIE-TE ACUM

completează formularul de înscriere

formular de înscriere


   

  Alege cursul la care dorești să participi:

  Prin trimiterea acestui formular ești de acord cu stocarea și procesarea datelor tale conform Politicii de confidențialitate și cu Termenii și condițiile acestui site web.