Cristina IVĂNCESCU
În perioada facultății din cadrul UVT, Specializarea Kinetoterapie, am facut voluntariat 1 an în cadrul cabinetului “Acupunct”, alături de dr, Ometa Ioan, unde am abordat kinetoterapia pentru o paletă foarte vastă de afecțiuni. Ulterior, la sugestia domnului dr. Ometa am continuat voluntariatul timp de 18 luni în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica și Reparatorie Casa Austria, Secția de Kinetoterapie. Aici am studiat patologia mâinii și am întocmit Lucrarea de licență cu tema “Kinetoterapia în grefa de tendon flexor la mână”.
Am absolvit un Master în Patologia Ortopedico-Traumatică și am întocmit Lucarea de cercetare “Kinetoterapia în Artrogripoza congenitală multiplă”.
Am inceput activitatea de kinetoterapeut în cadrul unui cabinet medical de recuperare, unde am abordat recuperarea tulburărilor de statică vertebrală și mi-am îndreptat atenția către kinetoterapia pediatrică.
Ulterior, începând cu anul 2007, am desfășurat activiatea în domeniul kinetoterapiei pediatrice, în centre de învățământ special din Timișoara, unde am parcurs mai multe cursuri în domeniul psihopedagogiei speciale și psihologiei copilului tipic și special.
În intervalul 2009-2013, am făcut parte din echipa multidisciplinară a Fundației Sense Romania, într-un proiect de intervenție timpurie, adresat copiilor cu tulburări senzoriale multiple.
Am dobândit în anul 2020 gradul didactic 1, susținând Lucrarea de cercetare cu tema ,,Tulburarile de statică vertebrală la copii cu tulburări psihoemoționale.
Din anul 2015 am început studiul terapiei craniosacrale în cadrul Înstitutului Upledger International ( Curs Introductiv, Curs TCS 1,TCS2 ; CURS Tatching The Brain, Curs TCS Pediatric 1).
După nașterea primului copil, pasiunea pentru kinetoterapia nou–născutului a venit natural și m-a molipsit iremediabil. Sunt fascinată de beneficiile mișcării, începând cu primele zile de viață. Am realizat, de asemenea, modul foarte benefic în care kinetoterapia alături de terapia craniosacrală se pot impleti cu tehnici blânde, în vederea obținerii stării de bine a copilului, cu implicații asupra familiei extinse. Iar aceasta deschide noi perspective frumoase în abordarea nou-născutului.