Feminence Medical Center

Ramona RADOVANCOVICI

Ramona RADOVANCOVICI

NUTRIȚIONIST

NUTRIȚIA PRIVITĂ DIFERIT cu respect, echilibru și realism

 

Bună, numele meu este Ramona Radovancovici, sunt nutritionist certificat și am o abordare diferită a nutriției. Vreau să îți arăt că nu este nevoie toată viața să fii din dietă în dietă, să te restricționezi și să crezi că faci mereu ceva greșit sau să crezi că nutriția echilibrată și sănătoasă nu este pentru tine.

Pasiunea mea pentru nutriție a început în adolescență, când într-o vacanță de vară am fost sedentară și fără mult efort kilogramele au început să apară.

A început obsesia constantă de cântar, de a mânca doar alimente sănătoase și a ține diete necorespunzătoare. Procesul de slăbire nu a fost unul greu, însă percepția mea asupra mâncării s-a schimbat atunci și nu a fost una sănătoasă: încadram alimentele ca fiind bune și rele, mă simțeam vinovată dacă consumam alimente care nu erau pe lista de alimente permise.

Îți sună familiar?

Pare banal pentru unii, însă mereu mi-am dorit să am o alimentație normală, unde alegerea alimentelor preponderant nutritive și sănătoase să fie o normalitate, să pot savura o prăjitură fără a fi acompaniată și de vinovăție sau restricție ulterior și să îmi vină natural să am obiceiuri sănătoase care să îmi susțină sănătatea.

Mi-am dorit să pot avea încredere în corpul meu când acesta îmi spune că este sătul și este nevoie să mă opresc din mâncat sau când are nevoie de mai multă mâncare. Mi-am dorit să îmi înțeleg poftele alimentare și să înțeleg când este în regulă să le satisfac sau când defapt, este doar o nevoie de plictiseală, o emoție sau corpul meu are nevoie de hrană nutritivă.

Propriile mele lupte cu mâncarea m-au ajutat să merg pe această cale a nutriției și să devin nutritionist. Știu cât de descurajator este să simți că te străduiești din răsputeri să mănânci sănătos, însă nimic nu se leagă si ajungi din nou în același loc, cu multe frustrări, multă vină și rușine.

Sunt aici să îți arăt că există o altă cale. Lucrul cu mine și experiența cu clientele mele mi-au arătat că este o altă cale, cea în care implementarea unui stil de viață sănătos poate fi o normalitate. Poți face pace cu farfuria, îți poți îmbunătăți relația cu mâncarea în orice etapă a vieții în care ești în prezent, poți face pace cu propriul corp și împreună îți arăt cum poti avea obiceiuri sănătoase pentru tine care să devină ulterior parte din viața ta.

Misiunea mea personală este să ajut femeia în fiecare etapă a vieții ei să aibă mai multă grijă de ea, fără a apela la restricții, fără a crede în mituri alimentare, ci prin prin a-i arăta că este demnă, că poate adopta obiceiuri sănătoase și poate fi acea femeie sănătoasă la care visează, atât pentru ea, cât și pentru copiii ei.

2022 – Nutriționist certificat Mac Nutrition Uni, certificare cu distincție

2019 – Technician nutritionist certificat Fitness Scandinavia

2024 – În prezent sunt în curs de a obține Diploma în Nutriție Avansată, nivel 5

Câteva “victorii” din colaborările de până acum

A. este o clientă cu care colaborez și în prezent. Toată viața ei matură și-a petrecut-o din dietă în dietă. Acum suntem în etapa în care treptat implementăm noi obiceiuri și reducem kilogramele acumulate în perioada sarcinii.

E. este o clientă cu care am lucrat pentru a dobândi noi obiceiuri sănătoase pentru familia ei, ea având și un copil mic. În jurul vârstei de 2 anișori, copiii încep să refuze anumite alimente și am încurajat-o să îi ofere copilului ei în continuare în farfurie alimente pe care le refuză, pentru că ulterior va reveni la acele alimente. Făcând așa, nu îi restrângem varietatea alimentară copilului.
Este o greșeală frecventă întâlnită în această etapă, copilul refuză alimente, iar părintele este dispus să îi ofere doar acele alimente pe care copilul le accepta.

L. este o clientă care m-a contactat îngrijorată pentru băiatul ei adolescent, luase multe kilograme în ultimele luni și nu mai știa ce să facă. I-am recomandat un model de farfurie potrivit pentru băiatul ei, astfel încât și el să se descurce singur cu mesele
când mama era plecată la serviciu (lucre 2 zile cu 2 zile libere). Am încurajat-o să îi arate suportul în tot acest timp, să fie un lucru în echipă, băiatul să simtă în tot acest timp susținerea familiei și să nu îl preseze. De asemenea i-am explicat mitul legat de
metabolismul lent și metabolismul rapid și cum poate să crească activitatea copilului
din zi.

N. este o clientă cu care am lucrat pe partea de slăbire și implementarea unui stil de viață sănătos. Mereu era în cercul de luni mă apuc de dietă și cu pași mărunți, potriviți ei, am făcut progrese pe partea de mentalitate și suținere a unei alimentații echilibrate.

S. este o clientă cu care am lucrat pe partea de slăbire. A rămas cu burtă proeminentă după sarcină și încercase toate metodele doar să scape de burtă. Am încurajat-o să aibă încredere în proces, că atunci când va slăbi, se va reduce grăsimea din zona pe
care o deranja.

D. era o clientă care avea 4 copilași și era îngrijorată că copiii ei încep să acumuleze kilograme care îi vor pune sănătatea în pericol. Am încurajat-o la început ea să fie odihnită, somnul fiind unul din primele lucruri pe care să le prioritizăm, iar apoi va avea și suportul mental necesar pentru a face schimbările necesare