Feminence Medical Center

Interviu cu o mămică: Camelia Marcu

Interviu cu o mămică: Camelia Marcu

Povestea mea și a bebelușului Iosif
Deși nu îmi pierdusem speranța de a mai avea un copil, știam clar că trebuie să fac foarte multe analize recomandate de medicii ginecologi de la care ceream soluții pentru a mi se îndeplini visul. Vârsta de 43 ani, tiroidă, Rh negativ, o fiică de 21 ani cu probleme neurologice dobândite în timpul nașterii. Stresul și toate problemele din viața mea presupuneau o atenție sporită.

Într-o zi de vară frumoasă am hotărât să merg la un control pentru consultație și confirmare de sarcină. De multe ori ceream sfaturi de la diferite persoane pentru a găsi un medic ginecolog bun, iar multe mi-au recomandat pe doamna doctor Mariana Ciupa. Am mers la primul control la clinica newLife. Acolo am fost întâmpinată de doamna asistentă Anca cu o primire frumoasă și sfaturi bune. Primul contact cu doamna doctor a fost wow, deși purtam măști am simțit căldura din ochii dumneaei; mi-a dat siguranța de a mai avea un copil. În gândul meu mi-am spus că totul este bine și cu dumneaei voi continua începutul poveștii până la sfârșitul ei.

Pe parcursul efectuării ecografului auzeam doar că totul este perfect. În cabinet ai la dispoziție minute bune în care doamna doctor îți povestește ce ai de făcut, analize pe parcursul sarcinii, susținerea și suportul dumneaei pentru o naștere naturală. Din momentul acela am știut că voi continua până la capăt și mi-am programat următorul control. Pe tot parcursul sarcinii am avut la dispoziție comunicarea pe rețelele de socializare cu dumneaei, dar și numărul de telefon pentru eventuale probleme și întrebări la orice oră. Pentru orice problemă apărută, cum a fost cazul meu, cu o întindere musculară în zona pelvisului, doamna doctor s-a ocupat cu programarea la kinetoterapeut pentru a nu mai avea dureri. Deși a fost o sarcină transversală, doamna doctor m-a invitat împreună cu familia mea la o ședință de a învăța câteva tehnici ca bebelușul să se întoarcă cu capul în jos pentru nașterea naturală. Am făcut 3 zile de exerciții și la următorul control bebelușul era întors.

Povestea nașterii lui Iosif e una care mi se tot derulează în minte. Am spus-o pe scurt oamenilor foarte apropiați și acum, la o lună de zile, am simțit s-o aștern și aici pentru voi, viitoarele mămici. Toată sarcina cu cel de-al doilea copil, Iosif, după 21 de ani, a fost minunată. Una dintre cele mai frumoase călătorii din viața mea și m-am așteptat ca și nașterea să decurgă la fel, ca un punct culminant al ultimelor nouă luni aproape perfecte cu puiul de om în burtică. Ei bine, nașterea naturală nu este și nu cred să fi fost vreodată prea simplă pentru cineva. Dar un lucru e cert: a fost rapidă, atât de rapidă, că abia am avut timp să realizez ce mi se întâmplă, că bebelușul a și venit pe lume… De ce atât de simplu? Pentru că alături de mine a fost doamna doctor Mariana Ciupa, care m-a învățat tehnici de relaxare și mi-a insuflat încrederea în mine și starea pozitivă. Viața mea arată acum ca a unei tinere mămici la vârsta de 20 ani. Bebelușul Iosif este ca o jucărie pentru noi și fiica noastră, Cătălina. Fiecare zi nu este ca și cealaltă. Toți trei suntem alături de bebeluș, minut de minut îl fotografiem, îl surprindem în imagini haioase. Plimbările cu el în aer liber sunt minunate și fiecare dintre noi își dorește să plimbe căruțul.

Concluzia mea este că am făcut cea mai bună alegere din viața mea că am ales să-mi fie alături doamna doctor Mariana Ciupa și alegerea de a naște la un spital privat (Premier, Regina Maria). Aici am avut parte de tot confortul de care aveam nevoie, de îngrijirea bebelușului la cele mai înalte standarde, curățenie, igienă, personal prompt și amabil, mâncarea de cea mai bună calitate. M-am simțit ca o prințesă chiar dacă în această perioadă de pandemie nu primești vizite, doamna doctor a avut grija să nu simt lipsa pentru că m-a vizitat zilnic explicându-mi cum să mă îngrijesc în continuare pentru ca recuperarea să fie la fel de rapidă ca și nașterea. Imediat după naștere am fost pe picioarele mele, imediat am mâncat micul dejun, iar toată ziua am putut să îmi țin bebelușul în brațe. Vă sunt recunoscătoare toată viața mea, doamna doctor.

Citește și ...