Feminence Medical Center

Interviu cu o mămică: Iulia Tănasie

Interviu cu o mămică: Iulia Tănasie

De ce doctor Mariana Ciupa?

Iulia: Am ales-o pe doamna doctor prin recomandare. Este un medic blând, care îți transmite încredere și care are foarte multă răbdare. Deși mi-am dorit să nasc natural, mi-a fost puțin frică, dar doamna doctor mi-a dat curaj, mi-a spus ca voi naște așa cum îmi doresc. Doamna doctor este o persoană foarte caldă și este un medic așa cum eu nu am mai întâlnit.

Care sunt experiențele trăite în cele 9 luni de sarcină?

Iulia: În materie de experiențe trăite în timpul sarcinii, pot spune că au fost minunate – să îi aud prima dată bătăile inimii, primele mișcări pe care le-am simțit, apoi urmărirea dezvoltării copilului. Am avut câteva săptămâni grețuri și, în ultimul trimiestru, multe contracții Brextion Hicks. Am făcut înot și m-am relaxat. Și am dormit foarte bine.

Cum a decurs nașterea dumneavoastră?

Iulia: Nașterea a fost în apă (bebe mare – 4kg și 30g), dupa aproximativ 7 ore de contracții. Nu am făcut peridurală pentru că am simțit că sunt ok cu nivelul de durere al contracțiilor. Am stat în timpul travaliului pe minge și am ascultat muzică. Am și dansat 😊 Apoi am intrat în apă și a fost și mai bine. Corpul s-a relaxat de la apa caldă și durerile s-au diminuat. Am avut și muzică în sala de naștere. Nașterea a durat aproximativ jumătate de oră, iar pe bebe l-am avut imediat în brațe.

Cum arată viața proaspetei mămici?

Iulia: O nouă etapă în viața mea, în care am cunoscut o nouă formă de iubire, cea mai frumoasă și cea mai pură. Și apoi viața cu bebe, de la alăptat, la diversificat, la primii pași și apoi primele cuvinte.

Citește și ...