Feminence Medical Center

Obstetrică-ginecologie

Specialități

Obstetrică-Ginecologie

O paletă largă de servicii de diagnostic și investigații de obstetrică-ginecologie, beneficiind de medici foarte bine pregătiți și de aparatură de ultimă generație.

Obstetrica este o ramură a medicinei care se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum. Pe de altă parte, ginecologia este o specialitate chirugicală care se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin: uter, vagin, ovare.

Clinica Feminence furnizeză o paletă largă de servicii de diagnostic și investigații de obstetrică-ginecologie, beneficiind de medici foarte bine pregătiți și de aparatură de ultimă generație.

Ce înseamnă o consultație ginecologică?

Consultația ginecologică presupune o discuție cu specialistul, o examinare pelviană și un test Babeș-Papanicolau. Până la vârsta de 35 de ani, consultul ginecologic este recomandat a fi efectuat anual, iar după vârsta de 35 de ani, medicii ginecologi recomandă efectuarea unui control ginecologic cel putin o dată pe an sau în funcție de recomandarea medicului.

O consultație ginecologică nu durează mai mult de 20 de minute și este împărțită în două etape:

  • discuția
  • evaluarea stării generale cu examinare clinică.
De ce este important consultul ginecologic?

În afara controalelor de rutină, ori de câte ori au sângerări în ciclurile menstruale sau după contact sexual, dacă au scurgeri vaginale persistente și anormale, dacă simt durere sau presiune în interiorul cavității pelviene, crampe menstruale cu o intesitate mai mare decât cea normal, mâncărimi, dureri, inflamații.

Dacă pacienta își planifică o viitoare sarcină, primul pas este vizita la o clinică de obstetrică – ginecologie și o evaluare completă a aparatului reproducător, prin analize medicale specifice. Mergând mai departe, consultul ginecologic în sarcină diferă de la pacientă la pacientă și este urmat de o serie de recomandări precise. 

Cum ne pregătim pentru un consult ginecologic?

Pregătirea pentru întâlnirea cu medicul ginecolog nu presupune nimic complicat.

Pacienta nu trebuie să fi întreținut relații sexuale cu 24 de ore înainte de întâlnirea cu medicul ginecolog și să nu facă niciun fel de spălături intravaginale. Astfel, secrețiile normale ale vaginului nu vor fi modificate.

Medicul va solicita ca vezica urinară să fie golită. Medicul va evalua zona pelviană, printr-un examen bimanual, și cea abdominală. În unele situații va examina și sânii.

Consultul ginecologic mai presupune verificarea formei și dimensiunii uterului, posibile modificări ale ovarelor sau prezenta unor formațiuni de tip fibrom.

Pentru a te ține departe de eventuale neplăceri, ai grija de sănătatea ta, alege-ți un medic și programează-te din timp la un consult ginecologic.

Medicii ginecologi recomandă ca vizita anuală să se facă la două săptămâni după încheierea menstrei pentru ca rezultatele să fie concludente. 

ECHIPA NOASTRĂ

SPECIALIȘTII NOȘTRI

Specialiști cu experiență, grijă și respect pentru pacienți
v3

Dr. Mariana CIUPA

obstetrică-ginecologie
v3

Dr. Abdesslem ZENATI

Obstetrica-Ginecologie
v3

Dr. Corina-Alexandra DUD

OBSTETRICĂ- GINECOLOGIE
v3

Dr. Mădălina-Otilia TIMIRCAN

Obstretică-Ginecologie
v3

Dr. Alexandra BUTEAN ONIGA

Obstretică-Ginecologie
v3

Dr. Attila FOGARASSY

Obstretică - Ginecologie
v3

Dr. Ioan-Wiliam NICOARĂ

Obstretică - Ginecologie

ORAR

Prețuri

! Serviciile, prețurile și orarul medicilor pot suferi modificări sau pot conține erori. Pentru a avea informațiile actualizate în vederea unei programări, este necesar să solicitați în prealabil informații confirmate de la recepție, fie telefonic, fie pe e-mail.

! Serviciile nu sunt decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.